Како поново направити базу штедљиве сијалице испод кертриџа | Уради – уради сам

Содержание

Какао-порошок: полезные свойства и особенности применения

Како поново направити базу штедљиве сијалице испод кертриџа | Уради - уради сам

В наши дни все с самого раннего возраста знакомы с насыщенным и ароматным напитком, наполняющим энергией и поднимающим настроение – с какао.

Сегодня его можно найти на полках практически любого продуктового магазина, однако много веков назад заветные бобы произрастали лишь на территориях Южной Америки и не были знакомы даже европейским жителям. Все изменилось с приходом испанских мореплавателей в Мексику.

Ацтеки предложили испанским воинам попробовать густой напиток с пеной на основе перетертых какао-бобов с добавлением различных трав и специй.

Напиток так понравился мореплавателям, что они привезли на родину бобы и рецепт, начали культивацию какао-деревьев и модифицировали напиток до такого вида, в каком он знаком нам сегодня: горячий, сладкий, с насыщенным шоколадным вкусом. Спустя некоторое время продукт начал распространяться по миру и теперь о нем знают на каждом континенте. 

Относительно своей массы порошок обладает весьма высокой калорийностью: около 289 энергетических единиц на 100 грамм продукта.

В действительности для приготовления напитка или в качестве ингредиента десертных блюд используется 5-25 граммов порошка, поэтому количество потребляемых калорий находится фактически на низком уровне.

Примечательно, что это относится лишь к натуральному продукту, так как энергетическая ценность смесей, в которых помимо какао уже присутствует сахар или даже сухое молоко, намного выше.

Питательный состав какао-порошка представлен следующей пропорцией: около 25 процентов от общей массы приходится на белки, 15 процентов на жиры и 10 на углеводы. Остальную массу занимает вода и ценные пищевые волокна, отвечающие за слаженное пищеварение и насыщение. Витаминно-минеральный состав продукта представлен в таблице.

Вещество на 100 грамм продукта
Витамины
Витамин А 2,9 мкг
Витамины группы В 0,3 мг
Витамин Е 0,29 мг
Витамин РР 6,7 мг
Микро- и макроэлементы
Калий 1508 мг
Кальций 127 мг
Магний 424 мг
Натрий 12 мг
Фосфор 654 мг
Железо 21 мг
Прочие вещества
Клетчатка 35,3 г
Крахмал 8,1 г
Насыщенные жирные кислоты 8 г
Органические кислоты 3,8 г

Полезные и лечебные свойства

Какао-бобы являются природным источником антиоксидантов, которые препятствуют увеличению числа свободных радикалов в организме и борются с пагубным воздействием внешней среды.

Клинические исследования доказали, что антиоксидантная сила какао в несколько раз превышает аналогичные показатели яблок, ягод и зеленого чая.

Употреблять напиток лучше всего в первой половине дня: дело в том, что активные вещества, такие как кофеин и теобромин, могут нарушить сон или сделать его беспокойным.

При беременности и грудном вскармливании

Врачи и диетологи рекомендуют сократить или исключить употребление этого продукта в период вынашивания ребенка. Дело в том, что ароматный порошок препятствует усваиванию кальция в организме будущей матери, а этот микроэлемент крайне необходим для полноценного развития и роста плода. В целом, допускается употребление 1 небольшой чашки некрепкого напитка раз в несколько дней.

Для похудения

Регулярное и умеренное употребление порошка позволяет достичь прилива бодрости и быстрее восстановиться после интенсивных физических нагрузок.

Небольшие порции напитка без молока и сахара станут помощником в регулярных тренировках, которые так важны для потери лишнего веса.

Также какао провоцирует выработку эндорфина и серотонина – гормонов, отвечающих за хорошее настроение, это является немаловажным, так как низкоуглеводная диета часто сопровождается излишней раздражительностью.

В здоровом и лечебном питании, народной медицине

Жители древней Мексики широко использовали какао в качестве лечебного средства. Напиток назначался в случае желудочно-кишечных заболеваний, проблем с сердцем и простуде. Самодельные мази с добавлением порошка и масла какао использовались для предотвращения сухости и трещин на коже. Позже была отмечена способность продукта нормализовывать уровень холестерина в крови.

Вред и противопоказания

Во-первых, нельзя не учитывать тот факт, что натуральный какао-порошок содержит в своем составе кофеин, хоть и в очень малых дозах: менее половины одного процента от общей массы продукта.

Именно это вещество негативным образом влияет на состояние нервной и сердечно-сосудистой систем, а также может провоцировать возникновение высыпаний на коже.

Во-вторых, многие бобы низкого качества перед измельчением обрабатываются химикатами и пестицидами для того, чтобы убить насекомых, живущих в скорлупе и рядом с ядром.

Процесс обработки наделяет будущий порошок токсичными свойствами, вызывающими аллергию и пищевые расстройства. Лучше всего останавливать свой выбор на более дорогом продукте из отборных и качественных бобов. Наконец, существует ряд противопоказаний к употреблению какао-порошка:

  • Младший дошкольный возраст
  • Ожирение
  • Повышенная нервная возбудимость
  • Подагра
  • Почечная недостаточность
  • Склонность к пищевым расстройствам и аллергическим реакциям

Особенности выбора и хранения продукта

Качественный органический какао-порошок легко найти, если знать определенные тонкости выбора. Продукт должен обладать однородным рыжеватым или коричневым цветом, не иметь комков и не слипаться. Если перетереть порошок между пальцами или ладонями, то он не должен сбиваться в отдельные куски. Аромат должен быть приятным и насыщенным, с ощутимыми нотами шоколада.

На этикетке в составе должно быть обозначено не менее 13-15 граммов жиров на 100 грамм продукта. После покупки можно продолжить проверку в домашних условиях: при заваривании не должна образовываться взвесь и осадок.

Если во время употребления свежеприготовленного напитка на языке чувствуются мелкие крупинки, то это свидетельствует о некачественной подготовке продукта в промышленных условиях. Лучше всего делать выбор в пользу тех упаковок, на которых указан конкретный сорт бобов, из которых был получен порошок.

Хранить продукт следует в прохладном темном месте в стеклянной герметичной таре в соответствии со сроком годности. Одним из лучших мест для хранения является кухонный шкаф с плотной дверцей, расположенный на достаточном расстоянии от плиты или духовки. 

Источник: https://Royal-forest.org/blog/kakao_poroshok/

Како одабрати циглу за изградњу сеоске куће

Како поново направити базу штедљиве сијалице испод кертриџа | Уради - уради сам

Садржај ✓

  • ✓ Обична цигла
  • ✓ Суочавање са циглом
  • ✓ Клинкер опека

У кући од цигле и лако дишите. То је због чињенице да се опека одликују одличним способностима размене ваздуха. Поред тога, материјал регулише влажност зрака. Опека апсорбује вишак влаге, а затим дијели своје резерве сувом атмосфером.

Масивни зидови од опеке лагано се загреју и полако охладјују, одржавају топло у зиму и хладно лето. У међувремену, противници цигле оптужују га за високе трошкове, радно-интензивне зидане радове, као и “заосталост”. Рецимо, материјал не задовољава модерне захтеве за уштеду енергије.

Али све ове изјаве лако се протестују. Прво, цигла није тако скупа, ако сматрате да ће служити годинама (не мање од двије стотине година). Друго, са правом организацијом изградње, кућа за цигле може се градити у једној сезони (од марта до новембра).

И коначно, нове врсте производа од опеке су прилично конкурентне признатим енергетски ефикасним материјалима (блокови бетонских бетона, итд.).

У нашој земљи за изградњу капиталних објеката (и приватних кућа за куцу, сеоске куце нису изузеци) дозвољено је користити цигле које испуњавају захтеве ГОСТ КСНУМКС-КСНУМКС “керамике опеке и камење. Технички услови “и ГОСТ КСНУМКС-КСНУМКС” Опека и керамички камен суочени.

Технички услови “, као и други регулаторни документи (регионални, индустријски, итд.). У државним стандардима, цигле су “постављене на полице”, тј. Додијељене су ознаке за чврстоћу, као и отпорност на мраз и класе топлотне проводљивости.

Објаснићемо: чврстоћа значи способност материјала да се одупре унутрашњим напрезањима (уз одржавање интегритета). На примјер, у малом становању, обично се користе опека брендови КСНУМКС и МКСНУМКС, који могу издржати оптерећење у КСНУМКС кг / цмКСНУМКС и КСНУМКС кг / цмКСНУМКС, респективно.

Заузврат, отпорност на мраз је способност материјала да издржи алтернативно замрзавање и одмрзавање у стању засићеном водом.

Капитал сеоска кућа требало би да буде изграђен од опеке марке од најмање Ф КСНУМКС (тј. трајних КСНУМКС циклуса), и боље од ФКСНУМКС-а. Успут, приликом куповине материјала не треба да се ослањате на вербална гаранција продавца, али требате затражити и пажљиво проучити техничке карактеристике материјала наведеног у службеном сертификату произвођача.

Обична цигла

Производи од опеке варирају у сврху и примени. За изградњу зидова и преграда користећи обичне цигле (ова категорија укључује керамичке камење великог формата). Захтева пристојну снагу, отпорност на мраз и добру топлотну изолацију. Валлс оф обична циглаКао по правилу, они не излажу, већ гипс или поврће.

Суочавање са циглом

У корист лепоте служи окренути цигли (то је – завршна обрада, окренута, предња, украсна). Такви производи су произведени за сваки укус и новчаник. Фасадне опеке могу бити глатке и текстурне (са рељефним узорцима), глазиране и енгобиране (обложене посебном глином), монофонске, двоструке и чак варијанте.

Распон боја укључује десетине, ако не и стотине боја – од меког ружичастог до плаво-црног (антрацит). Иначе, предња опека не само да украшава, већ и савршено штити зидове од временских непогода.

Облога од цигле кућа за одмор скоро не апсорбује воду, има одличне перформансе на хладно отпорност и доприноси топлотној изолацији зида.

Клинкер опека

Ненадмашне естетске и техничке и оперативне особине висококвалитетне клинкер цигле. Материјал је направљен од глине од посебног драгог камена. Што се тиче густине, чврстоће и тврдоће, није инфериорно природном камену. Клинкер опеке отпорне су на притисак и интензивно хабање.

Не плаши се екстремних временских услова (честе отапање, замењене су великим мразима, обилним кишама, ветровима урагана итд.). За отпорност на мраз и издржљивост, клинкер нема једнаке у опеку “породица”.

Није изненађујуће што се материјал широко користи не само у грађевинарству, већ иу дизајну пејзажа.

Тачност геометријских димензија је један од најважнијих критеријума за квалитет производа од опеке. Према ГОСТ КСНУМКС-КСНУМКС-у, стандардни (НФ) стандард КСНУМКС к КСНУМКС к КСНУМКС мм, који одговара једној цигли, усвојен је као основни стандард.

Затамњено једнополно цигло има димензије КСНУМКС к КСНУМКС КСНУМКС к КСНУМКС мм (КСНУМКС НФ), а модуларни сингл је КСНУМКС к КСНУМКС к КСНУМКС мм (КСНУМКС НФ).

Следију керамички каменчићи (почев од популарне двоструке цигле – КСНУМКС к КСНУМКС к КСНУМКС мм или КСНУМКС НФ).

Релативно недавно су се на тржишту појавили каменци из КСНУМКС НФ. Док запис о “величини” припада величини производа КСНУМКС к КСНУМКС к КСНУМКС мм (КСНУМКС НФ). Изградња џиновских камена врши се убрзаним темпом. Поред тога, такви производи уклањају питање способности штедње топлоте структура цигле.

Топлота неће побјећи!

Цела заједница опеке подељена је на три велике групе:

  • обична цигла (густина КСНУМКС-КСНУМКС кг / мКСНУМКС, топлотна проводљивост КСНУМКС-КСНУМКС В / м ° С);
  • условно ефикасан (густина КСНУМКС-КСНУМКС кг / мКСНУМКС, коефицијент топлотне проводљивости КСНУМКС-КСНУМКС В / м ° С);
  • (густина мања од КСНУМКС кг / мКСНУМКС, коефицијент топлотне проводљивости КСНУМКС-КСНУМКС В / м ° С).

Прва група састоји се од корпулентних цигли. Зидови од њих требало би да буду незамислива дебљина (КСНУМКС м за регион Москве и више – за сјеверне регионе) да обезбиједе отпорност на топлоту прописану нормама.

Другој групи припадају шупље цигле. Они имају бољу уштеду топлине него пуно тело, али и нису савршени.

Трећа група се састоји од камена великих форми порозне керамике. Довољно је зидати зидове у једном низу камења ширине КСНУМКС мм и покрити их “топлим” малтером малтера како би се осигурала повољна микроклима у кући са економичном потрошњом горива.

Истина, прво морате извршити прорачун топлотне изолације који узима у обзир локалне климатске услове и начин рада куће.

Додамо да је висока топлотна изолациона способност керамичких камена обавезна не само на затворени ваздух напуњен ваздухом, већ и на посебну структуру сатова.

Хексагоналне празнине формирају лавирине, које су стварне џунгле за “бјежање” врућине.

Љубитељи страних цигли треба да буду свесни да европски производи нису у складу са руским стандардима. Еуро формат -КСНУМКС к КСНУМКС * КСНУМКС мм (КСНУМКС НФ), написан у ГОСТ КСНУМКС-КСНУМКС, односи се само на неке представнике увоза цигле. Приликом пројектовања и буџетирања потребно је размотрити величину опеке.

НАРУЧИТЕ КВАЛИТАТИВНО И СЕЉЕНО СЕМЕ И ОСТАЛА РОБА ЗА ДОМАЋИНСТВО И КОТАЖУ. ЦИЈЕНЕ КОКОНА ТЕСТИРАНО! САМО ПОГЛЕДАЈТЕ НА СВОЈЕ ВЕЋЕ И БУДИТЕ ПРЕДСТАВЉЕНИ. ГО >>>

Испод се налазе други уноси на тему “Викенд и башти – урадите то сами

  • Државни подрум импровизованих средстава сами: Врло једноставна и јефтина подрума …
  • Патио у земљи – поплочавајући клинкер умјесто дрвеног премаза: Уради сам двориште у земљи …
  • Рибњак на падини, изнад тла или бетон с властитим рукама – опције и решења: Домаћа рибњака у земљи – …
  • Округли роштиљ у земљи са својим рукама – женски поглед на конструкцију: Умјесто рибњака – грилл своје …
  • Како направити роштиљ – роштиљ у земљи својим рукама, леп пројект: Независно направити вртни роштиљ …
  • Како изградити подрум на локацији са блиским складиштењем подземних вода: Подрум и подземна вода -…
  • Избор подних облога у земљи и башти: Подови за давање. Врт …
  • Источник: http://vsaduidoma.com/sr/2010/08/28/kakoj-vybrat-kirpich-dlya-stroitelstva-sadovo-dachnogo-domika/

    10 шоколадных десертов, которые можно приготовить за 10 минут

    Како поново направити базу штедљиве сијалице испод кертриџа | Уради - уради сам

    Один взгляд на роскошный шоколадный торт – и сразу чувствуешь этот тающий воздушный бисквит с ореховой пастой и ощущаешь восхитительный аромат какао… А ведь можно приготовить его за несколько минут, и сделать это проще простого.

    Для всех любителей сладкого AdMe.ru собрал самые шикарные шоколадные десерты, которые при желании могут стоять на вашем столе уже через 10 минут.

    1. Маффин в чашке

    © amandin  

    • 3 ст. л. муки
    • 1 ч. л. растворимого кофе
    • 2 ст. л. какао-порошка
    • 2,5 ст. л. сахара
    • 1/4 ч. л. разрыхлителя теста
    • 2 ст. л. молока
    • 1 яйцо
    • 2 ст. л. растительного масла
    • 1/2 ч. л. ванилина
    1. В миске смешать муку, молотый кофе, какао-порошок, сахар и разрыхлитель. Хорошо перемешать.
    2. Добавить молоко, яйцо, масло и ванилин.

      Снова перемешать вилкой до образования однородной густой массы.

    3. Вылить смесь в смазанную маслом кружку и поставить в микроволновку на самый высокий режим примерно на 90 секунд.

    4. Подавать к столу можно с шариком ванильного мороженого.

    Шоколадный брауни

    © artfile  

    • 150 г сливочного масла
    • 65 г какао-порошка (без сахара) (=2/3 стакана)
    • 200 г сахара (1 стакан)
    • 2 яйца
    • 1 ч. л. ванильного экстракта
    • 100 г муки (примерно 4/5 стакана)
    1. Растопить масло, нагревая в микроволновке около 30 секунд. Добавить сахар, какао и ваниль, хорошо перемешать.
    2. Добавить яйца по одному за раз, каждый раз слегка взбивая. Добавить муку и перемешать.
    3. Смазать маслом форму, пригодную для микроволновки. Выложить тесто в форму. Готовить в режиме высокой мощности 4-5 минут.

    Шоколадный торт

    © cookaround  

    • 100 г муки
    • 100 г шоколада
    • 100 г сахара
    • 50 г сливочного масла
    • 3 яйца
    • 1 ч. л. соды
    • 1 банка “Нутеллы”
    1. Масло и шоколад растапливаем и смешиваем между собой.
    2. Яйца взбиваем с сахаром до однородности.
    3. В яичную смесь всыпаем муку, не прекращая взбивать. Масса должна быть пышной.

    4. Чуть остывший шоколад вливаем в мучную смесь, перемешиваем, добавляем гашеную соду. Выпекаем в СВЧ-печи на полной мощности 5 минут. Получившийся корж разрезаем на три коржа.
    5. Теперь каждый корж промазываем “Нутеллой” и ею же смазываем торт сверху.

      Можно посыпать тертым шоколадом для украшения. Готово!

    Пирожное “Картошка” 

    © notausa  

    • 300 г печенья (лучше шоколадного)
    • 2/3 стакана сгущеного молока
    • 100 г сливочного масла
    • 3 ст. л. какао
    1. Печенье перетираем в крошку при помощи блендера или мясорубки.
    2. В отдельной миске смешиваем между собой какао, сгущенку, подтаявшее масло.
    3. Когда масса станет как шоколадная паста – всыпаем печенье. Мешаем сначала ложкой, потом руками.
    4. Формируем из него “картошки” круглой или продолговатой формы и обсыпаем какао или крошкой печенья.

    Шоколадное фондю

    © shoko-land  

    • 200 г шоколада
    • 100 мл сливок
    • фрукты по вкусу
    1. Растопите шоколад на водяной бане. Добавьте сливки и размешайте до однородного состояния.
    2. Разлейте по индивидуальным вазочкам и подавайте с фруктами. Фрукты нанизывайте на вилки или шпажки и макайте в шоколад.
    3. Можно растопить шоколад в кастрюльке для фондю и поставить на подогрев. 

    Шоколадный пирог 

    © pipirini  

    • 3/4 стакана муки
    • 1/2 стакана сахара
    • 1/4 ч. л. соли
    • 1 ч. л. разрыхлителя
    • 1/3 стакана какао-порошка
    • 50 г растопленного маргарина
    • 1 яйцо
    • 4 ст. л. молока
    • 1 ст. л. ванильного экстракта
    • 1/2 стакана коричневого сахара
    • 1/3 стакана какао-порошка
    • 150 мл воды
    1. Смешайте муку, разрыхлитель, сахар, соль и какао. Добавьте растопленный маргарин, яйцо, молоко и ваниль. Хорошо перемешайте и положите в миску, пригодную для микроволновки. Края миски должны быть как минимум 5 см высотой.

    2. Сделайте шоколадный соус, смешав коричневый сахар и какао. Рассыпьте эту смесь поверх теста.
    3. Подогрейте воду 30 секунд и аккуратно вылейте ее на тесто. Вилкой аккуратно подвиньте тесто, чтобы дать части воды стечь на дно.

    4. Готовьте в режиме высокой мощности 5 минут. Подавайте с мороженым.

    Шоколадный кекс

    © shof  

    • 40 г сливочного масла
    • 1/2 стакана сахара
    • 1 яйцо
    • 1 ч. л. ванили
    • 1/4 стакана молока
    • 1/2 стакана муки
    • 2 ст. л. какао-порошка
    • 1/4 ч. л. разрыхлителя
    • немного соли
    1. Смажьте растительным маслом небольшую миску для микроволновки.
    2. Cмешайте размягченное сливочное масло, сахар, яйцо, ваниль и молоко, все тщательно перемешайте. Добавьте муку, какао-порошок, разрыхлитель и соль. Перемешайте и выложите тесто в смазанную миску.

    3. Накройте и готовьте в микроволновке на максимальном режиме в течение 2-3 минут – пока кекс не станет пружинить при нажатии. Поскольку все микроволновки готовят по-разному, время готовки для вашей может быть немного другим.

    4. Дайте остыть, затем накройте сверху сервировочной тарелкой и переверните.

    Шоколадное печенье без выпечки

    © pinterest  

    • 1 стакан кешью (любых других орехов)
    • 3/4 стакана фиников без косточки
    • 1/4 стакана овсянки
    • 100 г темного шоколада
    • немного соли
    1. Орехи поместите в комбайн и перемелите до состояния крошки. Или пропустите орехи через мясорубку. Добавьте овсянку и финики и перемелите до однородного состояния.
    2. Шоколад потрите на терке и добавьте в массу. Туда же немного соли. Перемешайте.
    3. Скатайте руками, смоченными в воде, небольшие шарики.

    Шоколадный торт без выпечки

    © povar  

    • 300 г печенья
    • 150 г сливочного масла
    • 3-4 ст. л. какао
    • 250 г сливочного сыра
    • 50-100 г сахарной пудры
    • 200 г шоколада
    • 100 г сливок
    1. Для начала нужно сделать основу – корж для торта. Сливочное масло необходимо растопить, а печенье измельчить с помощью блендера или молоточка. В глубокой миске соединить масло, крошку печенья и какао. Тщательно перемешать, чтобы масса стала однородной.
    2. На дно формы выложить крошку и плотно прижать. Для этого можно использовать стакан.

      Крошку нужно разложить ровным слоем и отправить корж в холодильник.

    3. Самое время заняться начинкой. Сливочный сыр (можно также использовать творожную массу) взбивать, постепенно вводя сахарную пудру.
    4. А теперь главный ингредиент – шоколад. Его необходимо отправить на водяную баню и растопить.

      Затем дать немного остыть и аккуратно ввести в сливочный сыр. Еще раз тщательно взбить массу.

    5. В отдельной мисочке необходимо взбить сливки до воздушной массы.
    6. Аккуратно ввести сливки в шоколадную массу, перемешивая лопаткой или ложечкой. Соединить все ингредиенты, стараясь сохранять массу воздушной.

    7. Когда шоколадная масса стала однородной, самое время доставать корж. За это время он успел уже затвердеть. На корж аккуратно выложить крем и разровнять. Шоколадный торт без выпечки в домашних условиях практически готов. Теперь осталось дело за малым – отправить его в холодильник минимум на 4-5 часов.

      Перед подачей его можно присыпать какао или украсить фруктами, орехами и даже конфетами. Впрочем, он красивый даже без украшения.

    Шоколадный фадж

    © omfood  

    • 1 ст. л. сливочного масла для противня
    •  1 банка сгущенного молока
    • 1 ч. л. ванильного экстракта 
    • 240 г шоколадных чипсов
    • 1 чашка “Нутеллы”
    • 3 ст. л. сливочного масла
    • 1/2 ч. л. морской соли
    1. Смазать дно и стенки противня 20*20 см сливочным маслом. Выстелить противень пергаментной бумагой, оставив 5-сантиметровые навесы по сторонам.
    2. В средней стеклянной миске перемешать сгущенное молоко, ванильный экстракт, шоколадные чипсы, “Нутеллу” и нарезанное кусками сливочное масло.

    3. Установить миску над средней кастрюлей со слегка кипящей водой. Уровень воды должен быть достаточно низким, дно миски не должно касаться воды. Размешивать до тех пор, пока шоколад не растает и смесь не станет однородной, от 5 до 7 минут.
    4. Вылить смесь в подготовленный противень.

    5. Разровнять сверху шпателем и посыпать морской солью. Поставить в холодильник минимум на 2 часа.
    6. После того как помадка остынет, подержать нож под горячей водой, высушить его и пропустить по краям противня, чтобы отделить помадку. Используя навесы пергаментной бумаги, извлечь помадку из противня. Удалить бумагу.

      Нарезать помадку на квадраты размером 2 см.

    Источник: https://www.adme.ru/zhizn-kuhnya/10-shokoladnyh-desertov-kotorye-mozhno-prigotovit-za-10-minut-1006610/

    Како обновити дугогодишњу кућицу?

    Како поново направити базу штедљиве сијалице испод кертриџа | Уради - уради сам

    За разлику од опеке и бетона, дрво захтева пажљив и пажљив став. Она се плаши падавина, подложна је брзом поразу гљивица, труљењу и губитку естетских квалитета. Догодило се то са прелепом кућицом од цедровине

    код куће, купац који није пратио његову конструкцију. Кућу је напустио двије године без очувања у фази недовршене градње.

    По доласку на локацију власник будуће куће је био веома узнемирен.

    Уместо прелепе куће од кедровине са карактеристичном ружичастом дрветом и јединственим мирисом кедрових смола, угледао је сиву и понекад поцрњелу кућу са масивним лезијама са гљивицама и гљивама.

    Прва жеља је била разбити дрвену кућу и ставити кућу од цигле или блокова. Али је трезвена рачуница победила – одлучили су да покушају обновити дрвену кућу и завршити дрвену кућу.

    Тим са искуством

    Као резултат дуге потраге, било је могуће пронаћи градитеље са искуством “рестаураторског” рада. Представили су кућу, успјешно обновили у сличној ситуацији иу којој је обитељ живјела неколико година, врло задовољна резултатом. Тада су нестале последње сумње.

    Заједно са тимом израђен је фазни план за грађевинске радове и набавку материјала. Тада је почео рад на рестаурацији и очувању дрвета.

    Брусни дневник

    Било је тешко и прашњавим радом на брушењу и брушењу површине трупаца специјалним млазницама – сада је избор таквих алата и потрошног материјала врло велик.

    Морали смо уклонити горњи лабави и најугроженији слој дрвета до дубине КСНУМКС-КСНУМКС мм. Рад је прашњав и штетан, јер прашина садржи честице плијесни и гљиве које су опасне по људско здравље.

    Радници су радили у респираторима, просторије су добро провјетраване и њихово мокро чишћење је обављано свакодневно. После месец дана рада, темељито смо прегледали површину трупаца.

    Велики дио поцрњелог дрвета је брушен, али је црнило остало у бројним пукотинама, удубљењима и другим дефектима који се не могу механички уклонити.

    У угловима и жљебовима дрвене куће већ су радили са ручним алатом – длијетама и столарским ножевима.

    Погледајте такође: Како донијети нову подлогу испод старе дрвене куће – од А до З

    АНТИ-СЕЦУРИТИ АНД БЛЕИЦХИНГ ОФ ВООД

    Данас су антисептици и избјељивачи дрвета доступни са различитим саставом и ефектом дјеловања. Постоје лагани конзерванси за дрво са благим замрачењем. Има антисептика дубоке (до КСНУМКС мм) пенетрације.

    У нашем случају, дубина уништавања на неким местима је достигла КСНУМКС-КСНУМКС мм. Покупили смо неколико моћних антисептика и провели тестирање на нашем дрву. Након утврђивања одговарајућег састава, настављен је хемијски третман.

    За боље намакање кориштене су четке за бојење.

    После два третмана, значајан део црнила је нестао, али је површина цедрових трупаца добила сивкасто-бледу нијансу. После сушења антисептика (КСНУМКС-КСНУМКС дана у добрим временским условима), трупци су фино зрнати и фино зрнати.

    Трупци су изгледали осјетно освежени, али црнило у пукотинама иу неким локалним подручјима и даље је остало. За конзервацију (заштиту од кише и сунца) до сљедеће фазе (завршно бојење) прекривен је оквир бојом у једном слоју.

    Финал финисхинг

    Нажалост, прекрасна ружичаста површина кедровине и мирис катрана могу се заборавити. Према резултатима прегледа површине трупаца, одлучили су да их боје и изнутра обојеним бојама.

    Рад је био одговоран и захтијевао посебну бригу, јер је кућа висока (три ката) и било би скупо и тешко префарбати кућу.

    Снажне трупце је требало очистити и обојити са свих страна непрозирном бојом.

    ПАЖЊА! ПРЕМАЗ – способност боја када се нанесе на подлогу како би се сакрила боја површине.

    Избор боје за дрво

    Већина продаваца ће понудити избор од две врсте боја: на бази воде или на бази уља.

    Али то није сасвим тачна класификација. Савремени премазни материјали (боје и лакови) за дрво најбоље се могу подијелити према њиховом саставу: алкидни и акрилни.

    Алкидне боје се могу приписати модерним сортама уљаних боја. Обично се разблаже органским растварачем (белим алкохолом). Такве боје имају низ недостатака – ниску отпорност на хабање и малу издржљивост. После две или три године, површина нестаје, почиње пуцати, потребно је поновно бојење.

    САВЕТ

    Не треба бирати најскупље и најјефтиније боје за фарбање дрвене куће са великом површином коју треба третирати.

    Зауставили смо се на акрилним бојама (на бази воде). Имају добру адхезију и УВ отпорност. Према оцјенама, боја траје и до седам година, чак и на фасадама. Дрвене површине, обојене акрилним спојевима, могу дисати – за природну вентилацију дрвета.

    За избор боја купили су неколико литара лименки боје у различитим бојама које су изгледале атрактивне. Проводила је пробну боју и изабрала две боје: белу са светло сивкастом нијансом за зидове просторија изнутра и светло браон (са нијансом црвене) – за фасаде.

    Паинт цоллар оутсиде

    Прије бојења дрвене куће, требало је обавити још један важан посао – бртвљење утора. Постоји неколико начина за печат:

    • бртвљење;

    • бртвљење + уградња украсних ужади;

    • пуњење утора акрилним заптивним материјалом (обојено или за бојење).

    Изабрали смо обојени заптивач са претходном селекцијом боја (бела изнутра, смеђа – на фасадама). Убризгавали су га у жљебове уз помоћ шприцева, а затим га трљали, чистили шпатулама и крпом навлаженом водом. Дуг и напоран посао трајао је скоро месец дана.

    Сликањем фасаде је почело у добром летњем времену. Поставите скелу. Прво, заштитна боја је уклоњена полирањем и површина је била без прашине влажном крпом.

    Након првог бојења, боја је била снажно апсорбована у дрво, и сви дефекти су почели да се истичу супротно. Након наношења други слој боје достигао је више или мање равномерну површину. Али онда, за већу издржљивост, одлучили су да насликају брвнару са трећег слоја.

    Сада испред куће изгледало је сјајно и спектакуларно. Постало је очигледно да обнављање поцрњеле куће није било узалуд.

    Погледајте такође: ДИИ поправак дрвене куће

    Сликање зидова унутар куће

    Сликано у неколико фаза. Прво, дрво је очишћено од конзервирајуће боје, полирано њиховим финозрнатим кожама и запечаћено међупроворним жљебовима са бијелим бртвилом. Затим су зидове обојали у два слоја бијелом акрилном бојом са благим сивкастим нијансама. И након завршетка свих завршних радова (уградња подова, плафона, блокова врата, итд.) Завршили су завршно лакирање.

    • • •

    Кућа је спремна. И спољашњи и унутрашњи трупци цедра изгледају спектакуларно и лепо. После две године рада, нису откривени недостаци. Гљивице и плијесни су постале безопасне.

    Треба напоменути да су методе и материјали које смо користили за обнављање дрвене куће, погодни за објекте било које врсте дрвета. Ово може бити нова, али размажена кућа, или кућа након вишегодишњег рада, када постоји жеља за обновом старог стана без демонтаже зграде.

    Репаир цоллар – видео

    Репаир_сруба_свими_руками

    У наставку су остале поруке на тему “Како то урадити сами – домаћин!”

  • Брвнара зими Да ли су дрвене куће изграђене зими? С …
  • Аутономне мердевине за кућу са сопственим рукама Направите стубиште кућице на мрежи
  • Кућа дивљег лога – канадска технологија Дивља брвнара и изградња куће …
  • Како поново направити базу жаруље која штеди енергију испод кертриџа Лампа са двоструком постољем …
  • Како поправити меку играчку својим рукама Поправка медвједића – мајстора …
  • Поправка ДИИ тример-а (дугме за риболов) Избрисано дугме за поправак завојнице тримера …
  • Поправите стари одвијач батерије сами (+ шема) Својим рукама реанимирамо батерију одвијача …
  • Источник: http://kak-svoimi-rukami.com/sr/2019/01/kak-vosstanovit-dolgo-prostoyavshij-srub/

    Какао: польза и вред для здоровья организма человека

    Како поново направити базу штедљиве сијалице испод кертриџа | Уради - уради сам

    Что может быть лучше чашечки горячего какао с молоком в холодное ранее утро. Напиток бодрит, поднимает настроение, вносит в атмосферу потрясающие краски и обволакивает пространство невероятным ароматом. Данный продукт пользуется широкой популярностью во всех странах, является излюбленным продуктом у знаменитых поваров и кондитеров, мировых шоколатье.

    Более того, запах напитка мгновенно оживляет каждого человека и внушает ощущение праздника, радости и наслаждения. Что это за напиток – какао, какова его польза и вред для организма человека. Можно ли давать его детям, и если да, то с какого возраста. Чем он полезен для мужчин, какова история происхождения шоколадного нектара.

    Раскроем все секреты, опираясь на исследования и мнение экспертов.

    Немного из истории какао

    Известный всем нам напиток, сопровождающий с детских лет, имеет очень интересную историю. Какао начали употреблять в древние века жители Южной Америки, но консистенция разительно отличалась от нашего современного напитка.

    Снадобье, изготовленное индейцами, представляло собой густую и несладкую субстанцию, мало напоминающую любимый всеми какао. Изготовляли древние «повара» его по-разному.

    Тёрли в мелкий порошок бобы, смешивали с маисовой мукой, специями и острым перцем.

    Но что интересно, тогда так же как и сейчас любили потреблять его с пенкой. Для этого жидкость долго переливалась из одной посудины в другую до образования густой и красивой пены. В те времена было дано и название – «чоколатль», то есть в буквальном смысле «пенная водичка». Из-за трудоемкого процесса изготовления его употребляли только представители высшего клана, признанные воины.

    В Европу какао попал благодаря испанскому генералу, посетившему Мексику. Вождь племени ацтеков угостил знатного гостя напитком с интересным вкусом. Испанцу понравилось угощение, и он прихватил с собой на родину рецепт и груз с бобами.

    Так снадобье стало быстро распространяться по стране, затем и по всей Европе. С течением времени, из рецептуры стали исчезать определенные ингредиенты и вноситься новые.

    Так ушел острый перец и маисовая мука, внесли потрясающие специи, способные только усилить вкус – корица, анис, орешки и ваниль.

    Плюс ко всему напиток претерпел очень важное изменение в порядке потребления – в отличие от индейцев, которые пили его исключительно в холодном виде, европейцы подавали его только горячим.

    Что такое какао

    Согласно исследованиям и археологическим раскопкам, мягкую составляющую плодов применяли еще в 100 годы до нашей эры. На сегодняшний день невозможно представить рацион человека без этого божественного напитка, главным компонентом которого является вещество теобромин. Изучим описание, чтобы знать представление, о каком растении идет речь.

    Дерево какао – вечнозеленое растение, у него продолговатые листья, цветки розового цвета. Они украшают крону, выпуская гроздья соцветий из отделов крупных веток или кроны.

    Относится дерево к семейству Мальвовых, в высоту может достигать 15 метров. Такие красивые кроны можно встретить путешественниками в Южной Америке, Центральной, у берегов Мексики.

    Эти страны и представляют собой места, где больше всего шоколадных деревьев.

    Но культивировать растение для получения ценных бобов стали и в других странах, где позволяют климатические условия.

    Дерево какао не способно перенести попадание прямых солнечных лучей, но требует жарких и влажных условий. Для этого его в обязательном порядке высаживают между бананами, авокадо, каучуком, манго и кокосами.

    Эти деревья защищают какао от ветра и холода и в то же время создают благоприятную атмосферу для урожайности.

    К числу основных регионов, где выращивают какао деревья в производственных целях – Кот-д’Ивуар, Нигерия, Камерун, Бразилия, Гана, Колумбия, Эквадор, Доминикана и др.

    Плоды дерева напоминают по форме большой лимон с бороздками. Внутри находится мякоть со сладким вкусом и 50 штук бобов.

    Собирают урожай два раза в год – когда заканчивается сезон дождей и наступает засуха, и перед тем, как начинаются беспрестанные дожди.

    Срезают плоды специальным топорком – мачете и укладывают в специальные баки. Хранятся при температуре 50 градусов 10 суток для брожения.

    Происходит ферментация бобов, затем их выкладывают на открытое солнце или сушат в специальных печах. За счет сушки продукт теряет 50% величины.

    Далее идет экспорт, и товар используется в кулинарии, кондитерском деле, для изготовления шоколада, а также для широкого применения в косметической и фармацевтической отрасли.

    Источник: https://kosarev39.ru/kakao-polza-i-vred.html

    Как варить какао Это напиток на все случаи жизни

    Како поново направити базу штедљиве сијалице испод кертриџа | Уради - уради сам

    • какао-порошок или какао-бобы, 2 ч. л. или 1 с. л
    • молоко, 220 мл;
    • сахар, по вкусу.

    Как же бывает приятно холодным осенним или зимним вечером взять хорошую книгу, чашечку вкуснейшего какао и расслабится. Но все ли знают, как правильно варить какао этот загадочный напиток? Речь идет не о быстрорастворимом порошке, а о действительно стоящем продукте.

    Какао-бобы имеют множество полезных свойств. Этот напиток спасает от легкой депрессии, так как помогает организму выделять эндорфин. В нем находятся вещества, помогающие поддерживать молодость кожи, оно понижает артериальное давление, улучшает мозговую активность.

    У этого чудесного напитка есть и почти магические свойства: доказанная  профилактика онкологических заболеваний и сахарного диабета второго типа , утоляет чувство голода. Древние Ацтеки использовали чудесные особенности какао-бобов, выпивая около 40 сосудов ежедневно.

    Как и любой другой продукт — какао не идеален. Не рекомендуют пить какао больным с сахарным диабетом, болезнями почек, печени, ожирением А также давать детям до трех лет.

    Дает энергию, то есть возбуждает нервную систему, следовательно, его не стоит пить на ночь.

    Тонкости приготовления

    Если хотите получить действительно насыщенный напиток, то необходимо выбирать качественный, натуральный и свежий какао-порошок.

    Если у продукта истек срок годности, то он просто потеряет вкус и аромат. Стоит обратить внимание и на наличие сахара, желательно, чтобы его не было.

    Дело в том, что из-за сахара вы можете не почувствовать истинный вкус этого напитка. Не стоит жалеть денег на продукт.

    Теперь о приготовлении. Можно сварить двумя способами: на молоке или воде. Вкус у обоих напитков абсолютно разный, что лучше — решать Вам.

    Как варить какао на молоке

    Самый популярный вариант. Для приготовления какао на молоке потребуется:

    • какао-порошок или какао-бобы, 2 ч. л. или 1 с. л;
    • молоко, 220 мл;
    • турка;
    • сахар, по вкусу.

    Процесс приготовления. Если были использованы какао-бобы, то необходимо размолоть их в кофемолке, либо потереть на мелкой терке до состояния порошка.

    1. Разогреть молоко в турке.
    2. Добавить в теплое молоко какао, варить около 3 минут, постоянно помешивая.
    3. Дать минуты две настоятся.

    Как варить какао на воде

    Способ очень похож на предыдущий, только за основу берется не молоко, а вода. Воду обязательно надо довести до кипения, чтобы какао-порошок растворился без комочков.

    Какао по-мексикански

    Теперь освоили азы варки и готовы перейти к более мудреным рецептам. Наш первый клиент — какао по-мексикански. Нам понадобится:

    • молоко, 150 мл;
    • сахар, какао, по 1 ст. л;
    • корица, соль, красный перец, по 1/2 ч. л;
    • дробленые грецкие орехи, 50 гр;

    Приготовление:

    1. Нагреть молоко, добавить специи и смешать с разбавленным какао-порошком.
    2. Варить минуту на сильном огне помешивая.
    3. Засыпать сахар, разлить по кружкам и добавить орехи.

    Существует множество вариаций данного напитка с добавлением алкоголя, сливок и ягод.

    Какао со сливками

    Нам понадобится:

    • полстакана воды или 200 мл молока;
    • какао, 2-3 большие ложки;
    • сахар и шоколадная стружка по вкусу;
    • взбитые сливки, 70 мг.

    Приготовление:

    1. Довести до кипения молоко или воду.
    2. Засыпать смесь сахара и какао-порошка.
    3. Разлив по чашкам, добавить взбитые сливки и шоколадную стружку.

    Какао с геркулесовыми хлопьями

    Достаточно необычный вариант употребления этого прекрасного напитка. Для его приготовления нам понадобится:

    • хлопья, 40 гр;
    • вода, 100 мл;
    • молоко, 1.5 стакана;
    • какао, 2 ст. л;
    • сахар, 2 ст. л;
    • корица и мускатный орех (тертый), по 1 ч. л.

    Процесс приготовления:

    1. Заварить хлопья в 100 мл кипятка.
    2. Залить молоко, сахар, корицу, мускатный орех, все разогреть.
    3. Ввести геркулесовое пюре и варить 5 минут.
    4. Добавить какао, потомить пару минут и взбить.

    Необычный напиток готов!

    Мокко

    Мокко — это не обычный какао, а порошок, смешанный с кофе. Для большей пряности добавляют сахар и мускатный орех. Эту смесь необходимо залить холодной водой и довести до кипения в турке.

    Вспоминая детский сад

    О, этот нежнейший вкус детства! Для этого напитка все выверено буквально до грамма. На 100 г продукта нам понадобится:

    • какао-порошок, 1.11 г;
    • сахар, 5.56 г;
    • молоко, 61.11 г;
    • вода, 44.44 г.

    Процесс приготовления:

    1. Высыпать в посуду какао и сахар.
    2. Залить кипятком растереть.
    3. Помешивая смесь, залить кипяченое молоко.
    4. Довести все до кипения.

    Как варить какао для тех, кто болеет

    Отличное средство для укрепления иммунитета при простуде. Отличный пример — швейцарский рецепт какао с мятой. Нам понадобится:

    • молоко, 200 мл;
    • какао, 1 ст. л;
    • сахар, 1 ч. л;
    • шоколад, 5 г;
    • мятный экстракт или мятный ликер, несколько капель;
    • цветной перец, пара горошин.

    Процесс приготовления:

    1. Сварить какао на молоке с перцем.
    2. Растворить в напитке шоколад.
    3. Перелить в кружки, выбросить перец.
    4. Залить мятный экстракт или ликер.

    Горячий шоколад

    Горячий шоколад любим среди детей и взрослых. В чем его отличие от обычного какао: горячий шоколад более густой. Итак, нам необходимо:

    • какао-порошок или какао-бобы, 2 ст. л;
    • сливки;
    • сахар, 2 ч. л;
    • маршмеллоу;
    • натертая шоколадная стружка, 1 ч. л;
    • вода.

    Процесс приготовления:

    1. Вскипятить воду, добавить какао с сахаром и варить две минуты, постоянно помешивая.
    2. Добавить сливок, варить еще минуту.
    3. Выключить огонь, настаивать около 7 минут.
    4. Украсить маршмеллоу и шоколадной стружкой.

    Чокотатль или «Напиток Императора Монтесума»

    И напоследок стоит упомянуть прародителя всех перечисленных видов рецептов — чокотатль. Древний напиток, которые активно употребляли майя и ацтеки. Особенно его любил император ацтеков Монтесума. Специально добавляли мед, ваниль  сок агавы. Что же нужно, чтобы нам прочувствовать вкус древности?

    • Молоко, 4 стакана;
    • Горький шоколад, 9 г;
    • Корица, 1/4 ч. л;
    • Кайенский перец и зефир, по вкусу.

    Процесс приготовления:

    1. Растопить шоколад в молоке на среднем огне, постоянно помешивать.
    2. Вмешать специи.
    3. Украсить специями.

    Какао — восхитительный  уютный напиток, который скрасит ваши вечера. Существует великое множество его рецептов, множество культур соединились в этом напиток и сделали его разнообразным и не надоедающим. Варить его — искусство, которым способен овладеть каждый из нас.

    Какао — один из самых популярных и любимых напитков детей и взрослых. Мир захватили быстрорастворимые порошки и не каждый знает, как богат по вкусу может быть всем полюбившийся напиток. Статья расскажет о способах приготовления отменного какао.*

    Источник: https://chocoladstvo.ru/retsepty/kak-varit-kakao-napitok-na-vse-sluchai-zhizni.html

    Поделиться:
    Нет комментариев

      Добавить комментарий

      Ваш e-mail не будет опубликован. Все поля обязательны для заполнения.